Λιγότερο σεξ κάνουν πλέον τα ζευγάρια, λόγω ίντερνετ

Αισθητά λιγότερο σεξ κάνουν πλέον τα ζευγάρια, σύμφωνα με καθηγητή στατιστικής του πανεπιστήμιου του Κέιμπριτζ στη Βρετανία, και η εκτεταμένη χρήση του ίντερνετ φαίνεται πως είναι η κυριότερη αιτία γι’ αυτό.

woman-manΟ καθηγητής David Spiegelhalter παρατηρεί μία μικρή αλλά σταθερή πτώση στη συχνότητα με την οποία τα ετερόφυλα ζευγάρια στη χώρα του συνευρίσκονται τα τελευταία 25 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, το 1990 σύμφωνα με τις στατιστικές τα ζευγάρια έκαναν σεξ πέντε φορές την εβδομάδα, δέκα χρόνια αργότερα ο αριθμός των συνευρέσεων ανά εβδομάδα έπεσε στις τέσσερις, ενώ σήμερα τα ετερόφυλα ζευγάρια στην Αγγλία εκτιμάται ότι κάνουν σεξ τρεις φορές την εβδομάδα ή και λιγότερο.

O καθηγητής είπε ότι ενώ δεν μπορεί η επιστημονική κοινότητα να είναι σίγουρη για τους ακριβείς λόγους που οδηγούν στη μείωση του σεξ ανάμεσα στα ζευγάρια που ζουν μαζί, όλα δείχνουν πως η ασταμάτητη δικτύωση του σύγχρονου ανθρώπου online, ακόμα και εκτός σπιτιού, παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην σταθερή αυτή μείωση.

«Είχαμε ένα μεγάλο διαχωρισμό μεταξύ της δημόσιας ζωής μας και της ιδιωτικής κάποτε» λέει ο Spiegelhalter. «Τώρα ο ιδιωτικός και ο δημόσιος βίος μας είναι μπερδεμένος. Ελέγχουμε τα mail μας όλη την ώρα, αποσπόμαστε από πράγματα που βλέπουμε online διαρκώς. Αυτός ο τρόπος ζωής δεν μας επιτρέπει να χαλαρώνουμε όσο χρειάζεται ακόμα και μέσα στο σπίτι μας». 

couple Σε μια άλλη εκτενή έρευνα για τη σεξουαλική συμπεριφορά ο ίδιος επιστήμονας, καλείται να απαντήσει σε ερωτήματα όπως «Υπάρχουν όντως τα επτά χρόνια φαγούρα; Πόσους εραστές ή ερωμένες έχουμε συνήθως στη ζωή μας; Και πόσοι άνθρωποι είναι άπιστοι;».

Τέλος, πόσες από τις παγιωμένες απόψεις γι’ αυτά τα θέματα είναι μύθοι και ποιες πραγματικότητα; Σύμφωνα λοιπόν με τον Βρετανό επιστήμονα, η μέση γυναίκα ηλικίας 35-44 ετών δηλώνει ότι είχε πέντε ερωτικούς συντρόφους, ενώ για τους άνδρες ο αριθμός είναι οκτώ. Ενδιαφέρον έχει επίσης το εύρημά του ότι η συχνότητα σεξουαλικών επαφών φθίνει στη σύγχρονη κοινωνία, καθώς ο μέσος Βρετανός ενήλικας κάνει σεξ τρεις φορές τον μήνα. Το ίδιο ισχύει και για τις νεότερες ηλικίες που κάνουν μεν λιγότερο σεξ αλλά με περισσότερους συντρόφους. Το 30% των γυναικών ηλικίας 25-34 ετών δηλώνουν ότι είχαν πάνω από 10 εραστές.

Η εναλλαγή πολλών ερωτικών συντρόφων συνδέεται με την κοινωνική διαστρωμάτωση και το εκπαιδευτικό επίπεδο. Ετσι, μία λίστα με πάνω από 10 συντρόφους σχετίζεται με υψηλότερη κοινωνική τάξη και μορφωτικό επίπεδο, καθώς ο αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τον μέσο όρο. Ισχύει πάντως ότι όσο χαμηλότερη είναι η κοινωνική τάξη στην οποία ανήκει κανείς, τόσο νωρίτερα αρχίζει να κάνει σεξ. Σε εθνικό επίπεδο το 30% των νέων ανθρώπων κάνουν έρωτα για πρώτη φορά στα 16, ενώ σε υποβαθμισμένες περιοχές ο αριθμός είναι διπλάσιος από ό,τι στις πιο πλούσιες περιοχές της χώρας.

www.lifo.gr

Advertisements