Πώς να ζητήσετε ραντεβού από έναν/μία συνάδελφο

sxeseis_sinadelfoi_original1 Στις μέρες μας τα ωράρια εργασίας γίνονται όλο και πιο απαιτητικά. Δεν είναι καθόλου σπάνιο λοιπόν να δημιουργούνται ερωτικές σχέσεις στους επαγγελματικούς  χώρους.  Αντίθετα, είναι πολύ εύκολο να ανθίσει ένα ειδύλλιο, αφού όσοι δουλεύουν μαζί μοιράζονται πολλές ώρες, έχουν κοινούς στόχους και κοινά ενδιαφέροντα. Αν αποφασίσετε να βγείτε με κάποιον συνάδελφό σας, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε καλά προτού προβείτε σ’ αυτή την ενέργεια

Πρώτα από όλα σιγουρευτείτε

Πριν κάνετε οτιδήποτε πρέπει να είστε σίγουροι ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από την άλλη πλευρά. Δώστε την προσοχή σας αναγνωρίζοντας σημάδια όπως το ότι μπορεί να μιλά με κολακευτικά λόγια για τη δουλειά σας, να βρίσκεται κοντά στο γραφείο σας ή να σας κάνει πιο αδιάκριτες ερωτήσεις. Σκεφτείτε καλά λοιπόν πριν εκφράσετε το ενδιαφέρον σας.

Πολιτική εταιρείας

sxeseis_sinadelfoi_original2 Ρωτήστε κάποιον υπεύθυνο από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού αν η εταιρεία που δουλεύετε έχει θέσει κάποιους περιορισμούς σ’ αυτό το ζήτημα. Αυτό συμβαίνει γιατι  όταν αναπτύσσονται πιο στενές σχέσεις ανάμεσα σε δυο συνεργάτες, ορισμένες φορές μειώνεται η αποδοτικότητά τους.

Σκεφτείτε τις συνέπειες

Πριν ζητήστε ραντεβού σκεφτείτε τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο στη δουλειά σας. Εξετάστε επίσης αν θα σας είναι εύκολο να συνεχίζετε να συνεργάζεστε με το άτομο αυτό, αν σχέση σας λήξει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ζητήστε ραντεβού

Φροντίστε να σας συστήσει κάποιος κοινός γνωστός με το αντικείμενο του ενδιαφέροντός σας. Ταυτόχρονα προσπαθήστε να συγκεντρώσετε πληροφορίες για το συγκεκριμένο άτομο.Στη συνέχεια όσο καλύτερα θα γνωρίζεστε, θα σας είναι πιο εύκολο να ζητήσετε από τον/την συνάδελφό σας να βγείτε.

Μη βγείτε με υφιστάμενο

Δεν θα ήταν σοφή απόφαση να να ζητήσετε ραντεβού από έναν υφιστάμενό σας, ειδικά αν το επαγγελματικό μέλλον του/της εξαρτάται άμεσα από εσάς. Υπάρχει ο κίνδυνος να σας κατηγορήσουν ότι οι αποφάσεις σας είναι υποκειμενικές και ότι λειτουργείτε  προς όφελος του/της  συντρόφου σας.

Κρατήστε –αρχικά-  τη σχέση σας μυστική

Περιμένετε να δείτε αν ταιριάζετε με το άτομο που επιλέξατε προτού το ανακοινώσετε στα άτομα του εργασιακού σας περιβάλλοντος. Ένας μήνας είναι αρκετός για να διαπιστώσετε αν η επιλογή σας είναι η σωστή. Μην αφήσετε μεγάλο χρονικό διάστημα να περάσει ,γιατι μπορεί κάποια απροσεξία σας να προδώσει το μυστικό σε κάποιον  «οξυδερκή» συνάδελφο.

sxeseis_sinadelfoi_original3 Μην καυγαδίζετε στον εργασιακό χώρο

Προσπαθήστε να μη μεταφέρετε τους καυγάδες και τις διαφωνίες σας στον εργασιακό χώρο. Μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τη δική σας παραγωγικότητα, αλλά και των συναδέλφων σας μιας και οι τσακωμοί σας μπορεί να τους αποσπούν απ’ την εργασία τους.

Διατηρήστε τον επαγγελματισμό σας

Ακόμη και αν η σχέση τελειώσει συμπεριφερθείτε με επαγγελματισμό. Αν  σας ενοχλεί το γεγονός ότι μπορεί να βρίσκεστε στον ίδιο χώρο, ζητήστε από τον διευθυντή σας, να σας μεταφέρει σε κάποιο άλλο τμήμα. Δεν πρέπει να να αναφερθεί βέβαια ο πραγματικός λόγος αυτής σας της επιθυμίας στον ανώτερό σας. Αντίθετα, μπορείτε να ισχυριστείτε πως θέλετε να ασχοληθείτε με κάτι διαφορετικό ή κάποια παρόμοια δικαιολογία.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και να είστε σίγουροι πως θα πετύχετε αυτό που επιδιώκετε.Πολλές ιστορίες αγάπης έχουν ξεκινήσει με αυτό τον τρόπο.Γιατί όχι και η δική σας;

flowmagazine.gr

Advertisements